Bulevardul Republicii, nr.45, Onesti
0234 314 477
gsamonesti@yahoo.com

Școala de vară „Magia din eprubetă”

Created with Sketch.

 În perioada 3-7 iulie 2017 ColegiulTehnic Gheorghe Asachi Onești a organizat școala de vară ,,Magia din eprubetă”.

Sub coordonarea doamnelor profesor Cristina Mitrofan și Mihaela Bucă, ajutați fiind de d-na laborant Carmen Rebegea, peste 30 elevi din școli gimnaziale au îmbrăcat halatul de laborator și au pătruns în tainele chimiei.

Au aprins „focuri bengale”, au admirat culori obținute prin colorarea flăcării și prin reacții de precipitare, au scris „scrisori secrete”, au realizat curcubee în lapte și în eprubetă.

D-na prof. Mitrofan le-a dezvăluit copiilor câteva informații despre pH și modul în care se poate determina. S-au extras indicatori chimici din varză roșie și din rodie și s-a testat pH-ul unor băuturi răcoritoare dar și a unor produse de curățat folosite frecvent în gospodărie.


Prin experimente frumoase elevii au descoperit energia din lămâi, măr, cartof, au pus în evidență variația densității lichidelor cu temperatura. S-au „răcorit” cu gheață caldă, au „activat” vulcani, au sintetizat „pastă de dinți uriașă”.

În ultima zi a școlii de vară elevii au gustat ,,substanțele chimice” combinate în mod delicat în prăjituri răcoritoare.

La activitate au mai participat şi d-nele prof. Dana Pascu, Geta Mihai şi Anca Acsinia.

 Organizatorii mulţumesc tuturor pentru participare şi vă urează VACANŢĂ PLĂCUTĂ!

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security