Bulevardul Republicii, nr.45, Onesti
0234 314 477
gsamonesti@yahoo.com

Programe si proiecte

Created with Sketch.

Program Scoala Verde

Activități extracurriculare

Proiecte

Prof În școală, cu elevii
ACTIV LA PRACTICA – ACTIV PE PIATA MUNCII!
REVIS

Revis

Prin intermediul unor proiecte creative, elevii claselor a X-a B2 și a XII-a A1, coordonați de doamnele profesoare Adina Roman și Oana Zaharia, și-au propus să informeze și să sensibilizeze colegii din liceu cu privire la cauzele și efectele violenței, prin inițierea unei comunicări eficiente prin artă. Astfel, pentru a întări anumite norme sociale pozitive și pentru a le schimba pe cele negative, elevii au postat mesaje sugestive pe treptele liceului. De asemenea, au realizat o pictură murală intitulată ,,Lumini și umbre”, care simbolizează normele sociale care stau la baza comportamentelor non-violente/violente asupra tinerilor în școală sau în comunitate, precum și efectele pe care violența le-ar putea avea asupra lor.

Realizarea acestor Proiecte de prevenire a violenței școlare conduse de tineri finalizează implementarea programului REVIS (Răspuns la violența din rândul copiilor în școli și împrejurimi) derulat în cadrul Colegiului Tehnic ,,Gheorghe Asachi” cu sprijinul Fundației Terres des hommes aide a l’enfance dans le monde, în perioada septembrie 2021- decembrie 2022.

 

ECDL
Centrul ECDL 397 COLEGIUL TEHNIC GHEORGHE ASACHI ONESTI  este Centru de Testare Acreditat ECDL
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit standard de certificare a abilităților de utilizare a computerului, recunoscut la nivel internaţional.
Permisul ECDL este folosit şi recunoscut în 150 de țări  de către companii de renume, în administraţie sau de instituţii de învăţământ de prestigiu. În afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).
Citeste mai multe …
CISCO

Programul CISCO Networking Academy a fost initiat ca urmare a semnarii, in 2005, a unui Memorandum de colaborare intre Ministerul Educatiei si CISCO. Documentul prevedea introducerea de cursuri oferite de CISCO, in curriculumul obligatoriu din invatamantul profesional si tehnic.

In cadrul acestui parteneriat, CISCO a asigurat suporturile de curs in limba engleza, accesul la sistemul de evaluare si testare online precum si formarea instructorilor. La randul sau, Ministerul Educatiei, prin Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, a introdus cursurile NetAcad in curriculumul obligatoriu.

De la implementarea acestui program, 218 profesori/instructori au fost certificati pentru a preda IT Essential 1 si 2. Alte 105 institutii de invatamant din tara, organizate sub forma unor Academii Locale CISCO, sunt autorizate sa ofere cursuri in cadrul programului CISCO Networking Academy.

Nu in ultimul, incepand din anul scolar 2007-2008, aproximativ 16.000 de elevi au urmat cursurile CISCO, recunoscute de angajatori de top din Romania si din strainatate.

ROCT

ROCT – Centrala retelei firmelor de execitiu/intreprinderilor simulate din Romania.

Departament in cadrul Centrului National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic.

Firma de exercitiu/Intreprinderea simulata – reprezinta o metoda interactiva de invatare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o conceptie moderna de integrare si aplicare interdisciplinara a cunostintelor, o abordare a procesului de predare-invatare care asigura conditii pentru probarea si aprofundarea practica competentelor dobandite de elevi/studenti in pregatirea profesionala.

JUNIOR ACHIEVEMENT

Junior Achievement Romania este organizatie non-profit ce fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide, USA si Junior Achievement – Young Enterprise, Europe. Misiune: Sa inspire si sa pregateasca tanara generatie pentru a reusi in economia de piata.

ORACLE ACADEMY

In urma unui acord incheiat intre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si Academia Oracle, in 2004 au inceput cursurile de instruire a profesorilor de informatica si nu numai, din intreaga tara in utilizarea SGBD Oracle.

La noi in scoala instruirea cadrelor didactice a inceput in 2006, fiind astazi 2 profesori instructori: prof. Daniela Pistea si prof. Ionel Cosma.

Parcurgerea cursului permite utilizarea facilitatilor oferite de sistemul de gestiune a bazelor de date Oracle, fiind structurat pe trei module:

  • 1. Modelarea bazelor de date
  • 2. Programarea bazelor de date folosing SQL
  • 3. Programarea proceduala a bazelor de date folosind PL/SQL
Incepand cu anul scolar 2007-2008, in scoala noastra, anual, sunt instruiti 50 de elevi, in cradul orelor de informatica la clasa XII – a profilului de matematica-informatica, in cadrul CDL-urilor sau a cercurilor de elevi, direct pe platforma oferita de Oracle Academy. Finalizarea cursurilor inseamna unor diplome de certificare in acest sens.

Cercuri

CERC ELECTRONICA

Proiect pag 1
Proiect pag 2
1-min
2-min
3-min
4-min
5-min
6-min

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security